Skip to main content

Godišnji izveštaj

Godišnji izveštaj

Zadužbina „Petar Mandić“ je registrovana pre tačno dve godine, 26. aprila 2021. godine, i do danas je postigla mnogo u ostvarivanju svojih operativnih i strateških ciljeva, o čemu ažurno izveštava.

Redovni godišnji izveštaj o radu Zadužbine

Intenzivna i plodna saradnja ostvarena je sa uglednim institucijama i pojedincima, sa kojima Zadužbina deli isti vrednosni sistem, a finansiranje projekata, regulisanje obaveznih dažbina propisanih zakonom i primanje donacija Zadužbina „Petar Mandić“ vrši transparentno.

Teslina naučna fondacija

Ostvarena je intenzivna saradnja sa Teslinom naučnom fondacijom (Tesla Science Foundation) iz Filadelfije, pre svega u domenu projekta Tesla Clubs (Tesla klubovi), koji je pokrenula ova američka organizacija.

Predstavnik Zadužbine (osnivač) u tom projektu je u proteklih godinu dana aktivan učesnik u domenu razvoja strategije na sledećim poljima:

  • afirmacija porodičnih vrednosti i sticanje vrlina kod učenika koji pohađaju program;
  • motivacija učenika da usvajaju nova znanja;
  • uspostavljanje kvalitetnih kulturoloških mostova sa decom koja pripadaju drugim nacijama i kulturama.

NTC sistem učenja

Ostvarena je plodna saradnja sa NTC sistemom učenja na polju stručnih konsultacija i zajedničkih predavanja koja se tiču unapređenja emocionalne i matematičko-logičke inteligencije kod dece.

Srednja škola Nova Varoš

Pokrenuta je saradnja sa Srednjom školom u Novoj Varoši na polju afirmacije porodičnih vrednosti i roditeljstva.

Tesla: Duhovni lik

Od prodaje knjige Tesla: Duhovni lik i dobrovoljnih priloga finansirani su sledeći statutarni projekti:

Troškovi Zadužbine

Jedini prateći troškovi Zadužbine jesu administrativni i tiču se obaveznih dažbina propisanih zakonom. U svim ostalim aktivnostima, Zadužbina se oslanja na pokrovitelje koji svojim resursima pokrivaju troškove internet stranice, računovodstva i tehničkih poslova.

Naši najveći pokrovitelji u prethodne dve godine bili su:

Materijalna sredstva

Sva materijalna sredstva koja dobije Zadužbina „Petar Mandić“ usmerava prema ostvarenju statutarnih ciljeva.

Svaka novčana transakcija koju Zadužbina „Petar Mandić“ prima, izvedena je preko žiro-računa i javno dostupna za pregled u redovnom finansijskom izveštaju datom APR-u.

Principijelan stav prema donacijama

Zadužbina „Petar Mandić“ je u protekle dve godine ostala verna svom principu da donacije ne prima od kockarnica, kladionica, duvanske industrije, političkih interesnih grupacija, nevladinog sektora koji promoviše nehrišćanske vrednosti, kao i organizacija koje su tajnog karaktera.

Vladimir Obućina | suvlasnik SmartBerry Solutions iz Beograda i upravitelj Zadužbine „Petar Mandić“

Vladimir Obućina,
upravitelj Zadužbine
Beograd, 26. 4. 2023. godine