Skip to main content

Srednja škola Nova Varoš

Srednja škola Nova Varoš

Srednja škola u Novoj Varoši je osnovana Odlukom Vlade Republike Srbije (Sl. glasnik RS, broj 62/2018 od 10. 8. 2018. godine). Nastala je ukidanjem Gimnazije „Pivo Karamatijević“ i Tehničke škole u Novoj Varoši, i njen je pravni naslednik.

Moderna škola za 21. vek

Škola ostvaruje planove i programe nastave i učenja opšteg i stručnog obrazovanja i vaspitanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju za sledeće smerove gimnazije i područja rada stručne škole: Društveno-jezički smer; Prirodno-matematički smer; Mašinstvo i obrada metala; Elektrotehnika; Trgovina, ugostiteljstvo i turizam; Ekonomija, pravo i administracija.

Srednja škola Nova Varoš | partner Zadužbine „Petar Mandić“ | porodične vrednosti | roditeljstvo

U skladu sa strateškim ciljevima obrazovanja u Republici Srbiji, Srednja škola iz Nove Varoši postavlja svoje ciljeve:

  • pružanje kvalitetnog obrazovanja uz efikasno korišćenje postojećih resursa,
  • kontinuiran rad na unapređivanju međuljudskih odnosa,
  • stvaranje bezbednih uslova i okruženja,
  • negovanje duha zajedništva i prihvatanje različitosti,
  • pružanje podsticajne klime za razvoj i napredovanje učenika.

Srednja škola je učestvovala u raznim projektima i uspostavila je saradnju sa istaknutim pojedincima, ustanovama i institucijama.

Projekti i konkursi

„Otključavanje Stema: Škole za bolji kvalitet vazduha“, „ Beyond“, „Youth 4air“, Projekat „Moderna učionica“, Konkurs Ministarstva prosvete čijim sredstvima su opremljeni kabineti hemije i biologije, „Učimo i živimo demokratiju i ljudska prava u školama“, FLEX program, Putujući školski bioskop: Slobodna zona junior, „Učimo zajedno da nam škole budu bolje“, Willkommen, Popularna demokratija, EU Progres, „Sinergija 20“, „Čitajmo glasno“, „ Mesec frankofonije“, Dijalog za budućnost: Po–kreni!, Nisova olimpijada.

Istaknuti pojedinci, ustanove i institucije

Književnik Enes Halilović, Petnica, Srpska književna zadruga, Zadužbina „Rodoljub Nićiforović“ iz Novog Pazara, Fondacija „Laza Kostić“, Zadužbina „Petar Mandić“.


Partner Zadužbine

Partner Zadužbine

Zadužbina „Petar Mandić“ je, u saradnji sa Srednjom školom iz Nove Varoši, 2023. godine ustanovila nagradu „Profesor Borivoje Jelić“, koja će se 10. aprila svake godine dodeljivati učenicima ove škole za najbolje literarne radove na temu porodičnih vrednosti i roditeljstva.

 

Partner | znanje, pravičnost, nesebičnost | Zadužbina „Petar Mandić“

Kontakt:

Srednja škola, Nova Varoš

Branka Rakonjac,
direktorka

Jevstatija Karamatijevića 26-30
SRB-31320 Nova Varoš
Republika Srbija

Telefon: +381 (0)33 61 079
Imejl: srednjasnv[et]gmail.com
Internet: www.srednjanv.edu.rs