Skip to main content

Veštačka inteligencija

Veštačka inteligencija

U skladu sa svojom statutarnom odredbom koja se tiče popularisanja kvalitetnog dijaloga između nauke i religije, Zadužbina „Petar Mandić“ je uspostavila kontakt sa prof. dr Branislavom Kisačaninom, glavnim istraživačem Instituta za veštačku inteligenciju u Novom Sadu.

Dijalog na temu veštačke inteligencije

Za dijalog na temu veštačke inteligencije je izabran baš prof. dr Branislav Kisačanin jer je u pitanju jedan od najvećih srpskih stručnjaka iz oblasti veštačke inteligencije (AI) i naučnik svetskog formata, koji je svoje znanje i iskustvo pokazao u kompanijama kakve su Texas Instruments i Nvidia.


Prenos dijaloga uživo!

Prenos dijaloga uživo!

Zaprati nas za mogućnost praćenja konferencije o veštačkoj inteligeniciji uživo!

Ako želite da vas obavestimo o pojedinostima i da vam prosledimo link putem kojeg možete da pratite konferenciju o veštačkoj inteligenciji putem interneta uživo, zapratite našu internet prezentaciju, kako bismo vam blagovremeno prosledili link ka „livestream-u“.

Zaprati Zadužbinu „Petar Mandić“ | obaveštenja o radu | novine na portalu | formular za prijavu

Prvi plod uspostavljenog kontakta biće zajedničko predavanje na temu veštačke inteligencije koje će krajem maja meseca održati prof. dr Branislav Kisačanin (ispred Instituta za veštačku inteligenciju) и prezviter dr Oliver Subotić (ispred Zadužbine „Petar Mandić“).

Predavači će govoriti iz različitih perspektiva, uzimajući u obzir izraženo polarizovane stavove koji postoje o ovoj temi. Profesor Kisačanin će govoriti o naučno-istraživačkom, ekonomskom i praktično-afirmativnom aspektu upotrebe veštačke inteligencije, dok će dr Oliver Subotić (koji je svojevremeno vodio Centar za proučavanje i upotrebu savremenih tehnologija SPC) govoriti o etičkim izazovima koje veštačka inteligencija otvara; izneće kritičku opservaciju i dati moguća rešenja za neke probleme.

Predavanje bi, istovremeno, bilo povod za otvaranje šire stručne debate o ovoj temi na kojoj se lome koplja između vodećih svetskih intelektualaca.Predavanje će biti održano u organizacije Matice srpske, a u suorganizaciji Instituta za veštačku inteligenciju i Zadužbine „Petar Mandić“. Celokupno predavanje biće direktno prenošeno onlajn putem video linka.

Detalji vezani za naslove tema, datum i vreme održavanja predavanja i link na kome će moći da se prati biće blagovremeno objavljeni na zvaničnoj prezentaciji Zadužbine „Petar Mandić“.


Podeli informacije o predavanju na društvenim mrežama

Podeli informacije o predavanju na društvenim mrežama

Ukoliko želite da sa svojim prijateljima na društvenim mrežama podelite informacije o predavanju na temu veštačke inteligencije i o mogućnosti praćenja konferencije uživo putem interneta, to vam omogućava opcija „podeli“!

Podeli na društvenim mrežama | Zadužbina „Petar Mandić“