Skip to main content

„Profesor Borivoje Jelić“

„Profesor Borivoje Jelić“

Dana 29. marta 2024. godine, u prostorijama novovaroške Srednje škole, održano je drugo po redu takmičenje za nagradu „Profesor Borivoje Jelić“.

Literarno takmičenje učenika Srednje škole iz Nove Varoši

Takmičenje je održano prema propozicijama koje su date u konkursu objavljenom na našem portalu.

Drugo literarno takmičenje | „Prof. Borivoje Jelić“ | Srednja škola Nova Varoš

Zapečaćenu kovertu sa temom je na početku takmičenja otvorila profesorka Milana Perošević Martinović. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je „Zdrava porodica – temelj zdravog društva“.

Na takmičenju je učestvovalo 10 učenika novovaroške Srednje škole. Svi radovi su u skeniranom obliku dostavljeni dr Oliveru Subotiću (jednom od osnivača Zadužbine „Petar Mandić“ i članu Upravnog odbora određenom za koordinaciju konkursa), koji će pristigle radove pod šiframa u elektronskom obliku proslediti svakom članu komisije ponaosob.

Radove u originalnom, papirnom obliku, zadržala je Srednja škola za svoju arhivu.

Drugo literarno takmičenje | „Prof. Borivoje Jelić“ | Srednja škola Nova Varoš

Zbog otklanjanja mogućnosti uticaja na komisiju, njen sastav biće objavljen pošto se donese odluka o nagrađenim radovima. Nagrađeni radovi će biti imenovani pod šifrom pod kojom su predati. Rezultati komisijskog izbora biće objavljeni na našem portalu 10. aprila, na dan rođenja profesora Borivoja Jelića.

Posle dešifrovanja imena i prezimena autora, nagrađeni radovi će biti i objavljeni na našem portalu.


Podeli na društvenim mrežama

Podeli na društvenim mrežama

Deljenjem ove i drugih objava sa naše internet prezentacije klikom na opciju „Podeli“, pomažete Zadužbini „Petar Mandić“ da šira društvena zajednica sazna za našu plemenitu misiju - negovanje uspomene na svešteničke pretke Nikole Tesle, afirmaciju porodičnih vrednosti i roditeljstvadodelu stipendijaizgradnju etno-muzejskog kompleksa, promociju kvalitetnog javnog dijaloga između religije, nauke i filosofije, afirmaciju na svetskom nivou najboljeg što srpski narod ima u svojoj istoriji, kontinuirani rad na što boljim odnosima između Srba i ostalih naroda na Balkanu.

Podeli na društvenim mrežama | Zadužbina „Petar Mandić“