Skip to main content

Literarno takmičenje

Literarno takmičenje

Dana 31. marta, u prostorijama novovaroške Srednje škole, održano je prvo takmičenje za nagradu „Profesor Borivoje Jelić“. Takmičenje je održano prema propozicijama koje su date u konkursu objavljenom na našem portalu.

Prvo takmičenje za nagradu „Prof. Borivoje Jelić“

Zapečaćenu kovertu sa temom je na početku takmičenja otvorila profesorka Milana Perošević Martinović. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je „Poštuj oca svoga i mater svoju“.

Milana Perošević Martinović | SŠ Nova Varoš | literarno takmičenje | „Poštuj oca svoga i mater svoju“

Na takmičenju je učestvovalo 30 učenika novovaroške Srednje škole. Svi radovi su u skeniranom obliku dostavljeni dr Oliveru Subotiću (jednom od osnivača Zadužbine „Petar Mandić“ i članu Upravnog odbora određenom za koordinaciju konkursa), koji je pristigle radove pod šiframa u elektronskom obliku prosledio svakom članu komisije ponaosob.

Radove u originalnom, papirnom obliku, zadržala je Srednja škola za svoju arhivu.

Učenici Srednje škole Nova Varoš | literarno takmičenje | nagrada „Prof. Borivoje Jelić“

Zbog otklanjanja mogućnosti uticaja na komisiju, njen sastav biće objavljen tek pošto se donese odluka o nagrađenim radovima. Nagrađeni radovi će biti imenovani pod šifrom pod kojom su predati. Rezultati komisijskog izbora biće objavljeni na našem portalu 10. aprila, na dan rođenja profesora Borivoja Jelića. 

Posle dešifrovanja imena i prezimena autora, nagrađeni radovi će biti i objavljeni na našem portalu.