Skip to main content

Prvi seminar roditeljstva

Prvi seminar roditeljstva

U skladu sa svojim statutarno određenim strateškim ciljevima, Zadužbina „Petar Mandić“ ove godine organizuje svoj prvi seminar roditeljstva namenjen bračnim parovima koji imaju decu od najranijeg uzrasta (bebe) do adolescentskog doba.

Predavanja dr Vlajka Panovića o roditeljstvu

Seminar će biti održan od 11. do 13. avgusta 2023. godine u Novoj Varoši. Predavač na seminaru će biti dr Vlajko Panović, poznati srpski klinički psiholog sa višedecenijskim iskustvom.

Dr Vlajko Panović | klinički psiholog | seminar roditeljstva | Zadužbina „Petar Mandić“

Zaprati za više informacija o predavanjima

Zaprati za više informacija o predavanjima

Ukoliko ste zainteresovani za temu roditeljstva i želite da prisustvujete predavanjima dr Vlajka Panovića, zapratite Zadužbinu „Petar Mandić“ i pravovremeno se informišite o temama, mestu i vremenu održavanja svake od planiranih sesija.

Zaprati Zadužbinu „Petar Mandić“ | obaveštenja o radu | novine na portalu | formular za prijavu

Stručnjak za porodične teme

Vaspitanje dece je tema kojom se dr Vlajko Panović stručno bavi godinama unazad, kroz držanje školi roditeljstva, koje se tiču porodičnih tema. Prve takve škole roditeljstva održao je za zaposlene na VMA pre dve decenije.

Lečenje bolesti zavisnosti

Dr Panović važi za jednog od najvećih srpskih stručnjaka u oblasti lečenja bolesti zavisnosti i rešavanja krize savremene porodice. U tom domenu je u okviru Doma zdravlja „Ristić“ bio pokretač savetodavnog rada za porodice zavisnika od psihoaktivnih supstanci, a stručnu saradnju na tom polju je imao i sa manastirom Kovilj.

Održao je više stotina tribina širom Srbije. Njegova knjiga Brak, deca, porodica: mnogo pitanja i poneki odgovor predstavlja nezaobilazno štivo za svakog ozbiljnog roditelja.

Kratka biografija dr Vlajka Panovića

Kratka biografija dr Vlajka Panovića

Dr Vlajko Panović je rođen 18. 7. 1949. godine u Selencu kod Ljubovije. Srednju medicinsku školu je završio u Šapcu. Diplomirao je na odseku Psihologija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a specijalizaciju za medicinsku psihologiju je završio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Najveći deo svog radnog veka je proveo u svojstvu kliničkog psihologa na Vojnomedicinskoj akademiji, na kojoj je brzo stekao renome uglednog stručnjaka.


Zadužbina „Petar Mandić“ će pomenuti seminar održati u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Paša i Nataša“, Srednjom školom Nova Varoš i Bibliotekom „Jovan Tomić“ u Novoj Varoši.

Seminar će obuhvatiti različite tematske okvire, biće slobodan za učešće za svakog zainteresovanog slušaoca, a vreme i mesto održavanja svake pojedinačne sesije, kao i konkretne teme, biće blagovremeno objavljeni na našoj internet stranici.