Skip to main content

U čast Lazi Kostiću i Šekspiru

U čast Lazi Kostiću i Šekspiru

Povodom 120 godina od Kostićevog prevoda „Hamleta“ i 400 godina od prvog izdanja celokupnih Šekspirovih dela organizuje se muzičko-poetski program.

„Il' bit' il' ne bit', to se pita sad!“

Koncert će se održati 9. juna u 18 časova u novovaroškom dečjem vrtiću, a posetioce muzičko-poetskog programa u čast Lazi Kostiću i Viljemu Šekspiru očekuje muzika Šopena, Mokranjca i Rahmanjinova, te recitovanje poezije Kostića i Šekspira.

Marina Milić Radović | Fondacija „Laza Kostić“ | redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu

Muzički deo programa obeležiće klavirska izvođenja Marine Milić Radović. U pitanju je pijanistkinja, profesorka Akademije umetnosti u Novom Sadu i osnivač Fondacije „Laza Kostić“.

Poeziju Laze Kostića i Viljema Šekspira recitovaće učenici Srednje škole iz Nove Varoši Stefan Mladenović, Iva Ranđelović, Andrea Šaponjić, Andrijana Ranitović i Kalina Rakonjac, nagrađeni na prvom literarnom konkursu za nagradu „Profesor Borivoje Jelić“, koju dodeljuje Zadužbina „Petar Mandić“.

Organizatori kulturnog događaja


Podeli na društvenim mrežama

Podeli na društvenim mrežama

Deljenjem ove i drugih objava sa naše internet prezentacije klikom na opciju „Podeli“, pomažete Zadužbini „Petar Mandić“ da šira društvena zajednica sazna za našu plemenitu misiju - negovanje uspomene na svešteničke pretke Nikole Tesle, afirmaciju porodičnih vrednosti i roditeljstva, dodelu stipendijaizgradnju etno-muzejskog kompleksa, promociju kvalitetnog javnog dijaloga između religije, nauke i filosofije, afirmaciju na svetskom nivou najboljeg što srpski narod ima u svojoj istoriji, kontinuirani rad na što boljim odnosima između Srba i ostalih naroda na Balkanu.

Podeli na društvenim mrežama | Zadužbina „Petar Mandić“