Skip to main content

Dr Branislav Kisačanin

Dr Branislav Kisačanin

Dr Branislav Kisačanin, vodeći promoter AI tehnologija Instituta za veštačku inteligenciju Srbije i docent na Katedri za elektrotehniku (FTN, Univerzitet u Novom Sadu), održaće predavanje o veštačkoj inteligenciji.

„Šta možemo da očekujemo od veštačke inteligencije?“

Predavanje o veštačkoj inteligenciji dr Branislav Kisačanin će se održati 31. maja u 12 časova u prostorijama Matice srpske. Pored dr Kisačanina, predavanje će održati i Oliver Subotić, prezviter SPC i jedan od osnivača Zadužbine „Petar Mandić“.


Pratite predavanje preko „livestream-a“!

Pratite predavanje preko „livestream-a“!

Ukoliko ste zainteresovani za veštačku inteligenciju, jednu od najaktuelnijih tema današnjice, a nemate mogućnost da lično prisustvujete predavanju dr Branislava Kisačanina u Matici srpskoj, zapratite Zadužbinu „Petar Mandić“ i ostvarite mogućnost za praćenje konferencije o veštačkoj inteligenciji uživo.

Nakon što popunite formular za praćenje, biće vam poslat link ka „livestream-u“, te ćete moći da pratite predavanje, gde god se u tom trenutku nalazili.

Zaprati Zadužbinu „Petar Mandić“ | obaveštenja o radu | novine na portalu | formular za prijavu

Detalji o predavanju

„Ovim predavanjem želimo da našoj široj stručnoj i kulturnoj javnosti slikovito objasnimo šta je to veštačka inteligencija, gde je već svakodnevno koristimo i koje primene možemo da očekujemo u narednih nekoliko godina.

Takođe, želimo da ovom prilikom započnemo važne razgovore o više ključnih pitanja, za koje smo mi naučnici i inženjeri svesni da ne možemo sami da ponudimo potpune odgovore, na primer, o potencijalnim opasnostima od ove nove tehnologije.“

dr Branislav Kisačanin

O dr Branislavu Kisačaninu

Dr Branislav Kisačanin | veštačka inteligencija | Institut za veštačku inteligenciju

Dr Branislav Kisačanin je jedan od pokretača Instituta za veštačku inteligenciju Srbije. Rođen je i odrastao u Novom Sadu, gde je kao maturant bio dobitnik Povelje Jovan Jovanović Zmaj. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i doktorirao elektrotehniku i računarske nauke u SAD, na Univerzitetu Ilinoj.

Za vreme postdiplomskih studija u Čikagu, mnogo je naučio o altruizmu i filantropiji od akademika dr Miodraga Radulovačkog i duboko je motivisan njegovim radom.

Dosadašnju karijeru izgradio je u industrijskim istraživačkim centrima u SAD, najskorije u Nvidiji. Priznati je stručnjak za primene veštačke inteligenicije u automobilskim sistemima za bezbednost i automatsku vožnju. Autor je i urednik više naučnih knjiga, specijalnih izdanja naučnih časopisa i međunarodnih patenata.