Skip to main content

„Varoške novine“

„Varoške novine“

Upravitelj Zadužbine „Petar Mandić“, gospodin Vladimir Obućina, poklonio je novovaroškoj biblioteci „Jovan Tomić“ 300 knjiga iz svoje lične biblioteke, o čemu na svojoj stranici izveštavaju i Varoške novine.

Zadužbinarski gest upravitelja Vladimira Obućine

U pitanju su knjige iz zaostavštine upraviteljevog pokojnog dede Mihaila i oca Dragana, nekadašnjeg direktora „Limskih HE“, od kojih najviše pripada beletristici.

Vladimir Obućina | Nikola Purić | Oliver Subotić | Zadužbina „Petar Mandić“

Upravitelj Zadužbine – Vladimir Obućina (u sredini), predsednik Upravnog odbora Zadužbine – Nikola Purić (desno) i jedan od osnivača Zadužbine – Oliver Subotić (levo).


Među poklonjenim knjigama nalaze se, pored dela lepe književnosti, i dokumentarna i zavičajna dela, dečje knjige, kao i stariji kompleti školske lektire, te stručna literatura iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i elektronike. Posebno vredno darovano štivo predstavljaju knjige iz čuvene „Radove“ edicije „Reč i misao“.

Sve poklonjene knjige numerisane su precizno, a razlog tome je činjenica da je deda gospodina Vladimira Obućine, Mihailo Obućina, kao pravi profesionalac u bibliotekarstvu, pozajmljivao knjige komšijskoj deci, motivisajući ih na taj način da čitaju i razvijaju svest o značaju knjige.

Plemeniti gest gospodina Obućine potpuno je u skladu sa idejom širenja zadužbinarske svesti kao jednog od statutarnih ciljeva Zadužbine „Petar Mandić“, na čijem je on čelu.


Podeli na društvenim mrežama

Podeli na društvenim mrežama

Deljenjem ove i drugih objava sa naše internet prezentacije klikom na opciju „Podeli“, pomažete Zadužbini „Petar Mandić“ da šira društvena zajednica sazna za našu plemenitu misiju - negovanje uspomene na svešteničke pretke Nikole Tesle, širenje zadužbinarske svesti, afirmaciju porodičnih vrednosti i roditeljstvadodelu stipendijaizgradnju etno-muzejskog kompleksa, promociju kvalitetnog javnog dijaloga između religije, nauke i filosofije, afirmaciju na svetskom nivou najboljeg što srpski narod ima u svojoj istoriji, kontinuirani rad na što boljim odnosima između Srba i ostalih naroda na Balkanu.

Podeli na društvenim mrežama | Zadužbina „Petar Mandić“