Skip to main content

Televizija Hram

Televizija Hram

Na manifestaciji „Teslini dani“ koja je u periodu 8-11. jula održana u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, bilo je na desetine zanimljivih izlaganja.

Predavanje prezvitera Olivera Subotića na „Teslinim danima“

Na poziv organizatora, kratko predavanje na temu „Značaj familije Mandić u Teslinom životu“ održao je osnivač Zadužbine „Petar Mandić“, prezviter dr Oliver Subotić.

On je govorio o značaju Teslinog dede po majci, sveštenika-pronalazača Nikole Mandića, zatim posebno istakao intelektualni uticaj Teslinog ujaka, sveštenika Petra (potonjeg mitropolita Nikolaja) Mandića, i zaokružio sa ogromnim emocionalnim uticajem majke Georgine (rođ. Mandić).

Majka izbavlja Nikolu Teslu od kockarske strasti

Televizija Hram je napravila kratak medijski prilog o pomenutoj manifestaciji, u okviru koga je prikazan i deo predavanja dr Subotića, koji se tiče životne epizode Nikole Tesle u kojoj ga majka izbavlja od kockarske strasti u koju je upao kada je imao oko 20 godina.

Celokupno predavanje dr Subotića o uticaju familije Mandić na Nikolu Teslu postavićemo na stranicu Zadužbine čim bude medijski raspoloživo.


Podeli na društvenim mrežama

Podeli na društvenim mrežama

Deljenjem ove i drugih objava sa naše internet prezentacije klikom na opciju „Podeli“, pomažete Zadužbini „Petar Mandić“ da šira društvena zajednica sazna za našu plemenitu misiju - negovanje uspomene na svešteničke pretke Nikole Tesle, afirmaciju porodičnih vrednosti i roditeljstvadodelu stipendijaizgradnju etno-muzejskog kompleksa, promociju kvalitetnog javnog dijaloga između religije, nauke i filosofije, afirmaciju na svetskom nivou najboljeg što srpski narod ima u svojoj istoriji, kontinuirani rad na što boljim odnosima između Srba i ostalih naroda na Balkanu.

Podeli na društvenim mrežama | Zadužbina „Petar Mandić“