Skip to main content

„Digitalni izazov“, „Digitalni Rubikon“

„Digitalni izazov“, „Digitalni Rubikon“

U parohijskom domu crkve Aleksandra Nevskog u Beogradu 2. decembra 2023. godine održana je promocija knjiga Digitalni izazov (treće izdanje) i Digitalni Rubikon (prvo izdanje).

Dijalog o AI na promociji knjiga osnivača Zadužbine

Na promociji knjiga, čiji autorski honorar u potpunosti ide za Zadužbinu „Petar Mandić“, vođen je zanimljiv razgovor na temu veštačke inteligencije.

Učesnici su bili prof. dr Vesna Damnjanović (Fakultet organizacionih nauka), prof. dr Dragan Novković (Visoka škola elektrotehnike i računarstva), Branimir Nešić (izdavačka kuća Catena mundi) i prezviter dr Oliver Subotić (autor).

Posle interesantnih uvodnih izlaganja o knjigama i na temu veštačke inteligencije, usledio je dijalog sa prisutnima, za koje se u sali tražilo mesto više, zbog aktuelnosti teme o kojoj je reč.

Na kraju događaja, posebno su pozdravljeni stipendisti Zadužbine „Petar Mandić“: Ana Popović (prvi stipendista), Miloš Todorović i Anja Trtović (ovogodišnji stipendisti). Oni su sve vreme kao počasni gosti sedeli u posebnoj loži, zajedno sa članovima Upravnog odbora, Vladimirom Obućinom (upravitelj), Nikolom Purićem (predsednik UO) i Slavkom Radmilovićem (članom UO).

Posle predavanja stipendisti su na poklon od autora dobili knjige. 


Zadužbina se ovom prilikom zahvaljuje snimatelju Nebojiši Miševiću, koji je snimao događaj, i Televiziji Hram, koja ga je prenela i ustupila nam video-materijal za postavljanje.


Podeli na društvenim mrežama

Podeli na društvenim mrežama

Deljenjem ove i drugih objava sa naše internet prezentacije klikom na opciju „Podeli“, pomažete Zadužbini „Petar Mandić“ da šira društvena zajednica sazna za našu plemenitu misiju - negovanje uspomene na svešteničke pretke Nikole Tesle, afirmaciju porodičnih vrednosti i roditeljstvadodelu stipendijaizgradnju etno-muzejskog kompleksa, promociju kvalitetnog javnog dijaloga između religije, nauke i filosofije, afirmaciju na svetskom nivou najboljeg što srpski narod ima u svojoj istoriji, kontinuirani rad na što boljim odnosima između Srba i ostalih naroda na Balkanu.

Podeli na društvenim mrežama | Zadužbina „Petar Mandić“