Skip to main content

Dr Ivan Tanasijević

Dr Ivan Tanasijević

Dr Ivan Tanasijević, naučni istraživač Instituta za veštačku inteligenciju Srbije, održaće predavanje o veštačkoj inteligenciji.

Veštačka inteligencija u medicini i farmakologiji

Predavanje o veštačkoj inteligenciji dr Ivana Tanasijevića biće održano u sredu, 5. jula u 18 časova u Svečanoj sali Matice srpske, a pored dr Tanasijevića, koji će nastupati ispred Instituta za veštačku inteligenciju, drugi učesnik dijaloga biće protonamesnik Dragan Popović, koji će nastupati ispred Zadužbine „Petar Mandić”.


Pratite predavanje preko „livestream-а“!

Pratite predavanje preko „livestream-а“!

Ukoliko ste zainteresovani za temu veštačke inteligencije, a niste u mogućnosti da lično prisustvujete predavanju, zapratite Zadužbinu „Petar Mandić“ i ostvarite mogućnost za praćenje konferencije o veštačkoj inteligenciji uživo.

Popunjavanjem formulara za praćenje, biće vam poslat link ka „livestream-u“ kada za to dođe vreme, te ćete moći da pratite predavanje, gde god se u tom trenutku nalazili.

Zaprati Zadužbinu „Petar Mandić“ | obaveštenja o radu | novine na portalu | formular za prijavu

Detalji o predavanju

„Cilj ovog predavanja je upoznavanje posetilaca sa aktuelnim primenama veštačke inteligencije i mašinskog učenja u farmakologiji, medicini i drugim srodnim oblastima. Nakon širokog pregleda fokusiraćemo se na trenutno dostupna rešenja na polju kompjuterskog dizajna proteina, kao i na implikacije koje ona mogu imati u vidu budućnosti medicine, prevashodno u pogledu personalizovane medicine.“

dr Ivan Tanasijević

O predavaču, dr Ivanu Tanasijeviću

Ivan Tanasijević | Institut za veštačku inteligenciju Srbije | predavanje u Matici srpskoj

Dr Ivan Tanasijević rođen je i odrastao u Zrenjaninu. Kao učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, učestvovao je i osvajao medalje na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike i astronomije, te je i zavredeo titulu đaka generacije.

Osnovne i master studije iz matematike je potom završio na Kembridž univerzitetu sa podrškom u vidu pune stipendije od Triniti koledža. Doktorat je takođe završio na Kembridžu na temu matematičkog modelovanja plivanja mikroorganizama.

Trenutno se bavi naučnim istraživanjima na Institutu za veštačku inteligenciju Srbije. Fokus njegovog istraživanja je vezan za primene veštačke inteligencije u zdravstvu i prirodnim naukama.


Podeli na društvenim mrežama

Podeli na društvenim mrežama

Ukoliko želite da sa svojim prijateljima na društvenim mrežama podelite informacije o predavanju na temu veštačke inteligencije u medicini i farmakologiji i o mogućnosti praćenja konferencije uživo putem interneta, to vam omogućava opcija „podeli“!

Podeli na društvenim mrežama | Zadužbina „Petar Mandić“