Skip to main content

„Професор Боривоје Јелић“

„Професор Боривоје Јелић“

Дана 29. марта 2024. године, у просторијама нововарошке Средње школе, одржано је друго по реду такмичење за награду „Професор Боривоје Јелић“.

Литерарно такмичење ученика Средње школе из Нове Вароши

Такмичење је одржано према пропозицијама које су дате у конкурсу објављеном на нашем порталу.

Друго литерарно такмичење | „Проф. Боривоје Јелић“ | Средња школа Нова Варош

Запечаћену коверту са темом је на почетку такмичења отворила професорка Милана Перошевић Мартиновић. Тема овогодишњег конкурса била је „Здрава породица – темељ здравог друштва“.

На такмичењу је учествовало 10 ученика нововарошке Средње школе. Сви радови су у скенираном облику достављени др Оливеру Суботићу (једном од оснивача Задужбине „Петар Мандић“ и члану Управног одбора одређеном за координацију конкурса), који ће пристигле радове под шифрама у електронском облику проследити сваком члану комисије понаособ.

Радове у оригиналном, папирном облику, задржала је Средња школа за своју архиву.

Друго литерарно такмичење | „Проф. Боривоје Јелић“ | Средња школа Нова Варош

Због отклањања могућности утицаја на комисију, њен састав биће објављен пошто се донесе одлука о награђеним радовима. Награђени радови ће бити именовани под шифром под којом су предати. Резултати комисијског избора биће објављени на нашем порталу 10. априла, на дан рођења професора Боривоја Јелића. 

После дешифровања имена и презимена аутора, награђени радови ће бити и објављени на нашем порталу.


Подели на друштвеним мрежама

Подели на друштвеним мрежама

Дељењем ове и других објава са наше интернет презентације кликом на опцију „Подели“, помажете Задужбини „Петар Мандић“ да шира друштвена заједница сазна за нашу племениту мисију - неговање успомене на свештеничке претке Николе Тесле, афирмацију породичних вредности и родитељствадоделу стипендијаизградњу етно-музејског комплекса, промоцију квалитетног јавног дијалога између религије, науке и философије, афирмацију на светском нивоу најбољег што српски народ има у својој историји, континуирани рад на што бољим односима између Срба и осталих народа на Балкану.

Подели на друштвеним мрежама | Задужбинa „Петар Мандић“
Endowment "Petar Mandic" - logo

"Petar Mandic" Endowment
Address
Gandijeva 44/49
Postal Number
11070
City
Belgrade
Municipality
Municipality of New Belgrade
TAX ID
112457409
MB
28832834
Date establishment
26/04/2021
Registration Body
Serbian Business Registers Agency, Republic Serbia